10 consells pel dia de la prova de coneixements, aptitudinals i idiomes de l’oposició de Mossos d’Esquadra

 

S’apropa el dia de la primera prova de la convocatòria per accedir al cos de Mossos d’Esquadra. Afrontar un examen d’oposició és tot un repte, és normal que et puguis sentir insegur, nerviós o ansiós.

Si t’has preparat amb la metodologia d’OPOSapp, tens a la teva disposició esquemes, resums amb conceptes importants i molts de qüestionaris que et poden ajudar a fer la repassada final. Els professors et resoldran qualsevol dubte d’última hora que et pugui sorgir: és crucial que facis totes les preguntes que siguin necessàries. Tal com et vam aconsellar a les tècniques d’estudi, elaborar un material d’estudi propi amb els continguts que t’han resultat més complexos és una bona eina per acabar de memoritzar-los. Les hores que inverteixis estudiant han de ser de qualitat, amb una bona concentració i amb la motivació que s’apropa el gran dia on recolliràs els fruits del teu esforç. Ànims, és la recta final!

 

Què pots fer el dia de la prova per augmentar el teu rendiment i combatre els nervis?

 

  • Encara que sigui difícil els dies anteriors, especialment la nit anterior, has de descansar bé i dormir les hores necessàries. Pots controlar els nervis amb infusions relaxants o tècniques de respiració i meditació.

 

  • Ja saps que l’activitat física és una bona aliada per alliberar tensions, especialment si forma part de la teva rutina diària. Dedica un moment a fer estiraments o córrer durant deu minuts. L’objectiu és que et sentis millor i més relaxat.

 

  • Planificar el viatge al lloc on faràs la prova és important, sempre has d’arribar amb l’antelació suficient per evitar imprevistos.

 

  • Ja no és el moment d’estudiar, dedica l’estona abans de l’examen a relaxar-te i visualitzar l’èxit.

 

  • La música pot jugar un paper important en la teva motivació, escoltar cançons que t’inspirin t’ajuden a alliberar endorfines. Segur que tens una llista que escoltes quan vas al gimnàs i que t’ajuda a donar el millor de tu.

 

  • No et comparis amb altres candidats. És possible que alguns estiguin molt nerviosos i d’altres molt contents perquè ho porten tot perfecte. T’has de concentrar en tu mateix i allunyar-te de qualsevol cosa que et pugui posar nerviós o desmotivar-te. Envolta’t sempre de gent positiva.

 

  • Abans de sortir de casa comprova que portes tot el necessari per fer la prova: documentació identificativa (DNI, passaport o permís de conduir originals), un llapis del número 2, goma d’esborrar i maquineta. Recorda tots els consells que t’han donat els professors per fer l’examen, com llegir bé els enunciats i distribuir el temps d’una manera efectiva. Evidentment, no podràs utilitzar el telèfon mòbil ni cap tipus de dispositiu electrònic.

 

  • L’actitud envers la prova és molt important. Has estat estudiant i esforçant-te durant molt de temps i ho has fet molt bé! Cal ser optimista i positiu i no deixar que les emocions negatives s’apoderin del teu pensament.

 

  • Si no pots controlar els nervis aplica tècniques de respiració com la que et proposem. Inhala pel nas molt lent i profundament, des de l’abdomen. Conté la respiració uns segons i exhala per la boca a poc a poc fins que no et quedi aire als pulmons. Repeteix-ho unes quantes vegades, et sentiràs més relaxat.

 

  • L’alimentació equilibrada ha estat la teva aliada durant el procés de preparació de l’oposició. Els dies anteriors a la prova has d’evitar el consum de grasses trans, com menjar ràpid, industrial… i consumir alcohol. És importantíssim evitar les digestions pesades. El dia de la prova has d’esmorzar aliments que t’aportin energia, com cereals integrals, fruita o torrades i beure cafè per activar l’organisme. No podràs menjar ni beure durant la prova, procura mantenir-te ben hidratat tenint en compte que no podràs sortir de l’aula en cap moment.

 

Estàs preparat, tot anirà bé!

 

 

Comparteix

Comentari (1)

  • M. Carmen diaz Reply

    Molt bons concells, ets una crack. Gràcies Sandra i equip de Imposita.

    7 d'abril de 2022 at 7:24

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


X