Consells pràctics per enfrontar-se a un examen d’oposició

Els alumnes que s’estan preparant per a les oposicions per a Mossos, Mestres d’Infantil o de Primària, Professors de Secundària o Auxiliars Administratius de la Generalitat de Catalunya estan esprement al màxim la nostra plataforma online, ja que, després d’uns mesos esforçant-se al màxim, els exàmens són gairebé imminents. La modalitat online, entre altres avantatges, els ha permès combinar la feina i d’altres responsabilitats amb els estudis, tenir a l’abast una gran quantitat d’informació, esquemes i pràctiques valuoses per assolir els continguts amb rapidesa i estar acompanyats d’un equip docent proper i implicat que els ha guiat durant tot moment en aquest repte. La disciplina, la constància i l’esforç donen els seus fruits i és el moment d’afrontar l’esprint final. Per ajudar-te en aquests moments de nervis i eufòria, t’oferim uns consells que ben segur et seran d’utilitat.

 

Mantenir una actitud positiva i enfocada pot ser clau per a superar una oposició. Recorda que el procés pot ser llarg i desafiador, però si et mantens enfocat i compromès, pots aconseguir els teus objectius.

 

A vegades, la preparació per a una oposició pot ser esgotadora i desafiadora. No obstant això, és important perseverar i continuar endavant, fins i tot quan les coses es posin difícils.

 

Tenir confiança en les teves habilitats i en la teva capacitat per a superar l’oposició pot ser clau per a assolir-ho: has treballat intensament i estàs ben preparat per assolir el repte.

 

Com hem comentat, la data de les proves s’apropa i és el moment de resoldre dubtes amb els teus professors, repassar esquemes, memoritzar paraules clau i resumir amb les teves paraules les lliçons que et siguin més complicades d’assolir. Tenir la seguretat de no tenir dubtes i mentalitzar-te de què estàs ben preparat per aconseguir-ho t’ajudarà a controlar el nerviosisme i l’ansietat.

 

Recorda que per a fer un bon resum per a un examen tipus test, és important seguir aquests passos:

 

  • Llegeix acuradament el material que se t’ha proporcionat. Identifica els conceptes clau, les idees principals i els detalls que siguin rellevants.

 

  • Organitza la informació de manera lògica i coherent. Pots fer-ho per temes o per ordre cronològic, depenent del tipus d’examen.

 

  • Utilitza les teves pròpies paraules per a resumir la informació. D’aquesta manera, t’asseguraràs que l’has entès correctament i evitaràs copiar literalment del material original.

 

  • Sigues concís i precís. Un bon resum ha de ser breu i clar, destacant el més important i evitant detalls innecessaris.

 

  • Revisa el teu resum per a assegurar-te que no hi ha errors gramaticals o d’ortografia. Un error pot fer que perdis punts en l’examen.

 

Un bon resum és una eina útil per a repassar i recordar la informació important abans de l’examen, així que pren-ho de debò i dedica el temps suficient per a fer-lo bé.

 

Els exàmens tipus test poden ser desafiadors, especialment si sents nervis o angoixa el dia de l’examen. Què has de fer el dia de l’examen?

 

  • Descansa bé la nit anterior. Assegura’t de dormir prou la nit abans de l’examen. Un bon descans t’ajudarà a estar alerta i concentrat durant l’examen.

 

  • Arriba d’hora a l’examen. Arribar d’hora a l’examen et donarà temps per a trobar el teu seient, revisar les teves notes i calmar-te abans que comenci l’examen.

 

  • Llegeix acuradament les instruccions. Assegura’t de llegir acuradament les instruccions de l’examen i para esment a les paraules clau com “seleccioni la millor resposta” o “seleccioni totes les respostes correctes”. Això t’ajudarà a respondre les preguntes correctament.

 

  • Llegeix totes les opcions de resposta. Assegura’t de llegir totes les opcions de resposta abans de seleccionar una resposta. A vegades, la resposta correcta pot estar en una opció que no esperes.

 

  • Marca les preguntes difícils: Si et trobes amb una pregunta difícil, marca la pregunta i torna a ella més tard. Això et permetrà avançar en l’examen i tornar a les preguntes que et resulten més difícils.

 

  • Administra el teu temps sàviament. Tracta d’administrar el teu temps sàviament perquè puguis respondre totes les preguntes. Si et trobes amb una pregunta difícil, no et quedis atrapat en ella. En el seu lloc, marca la pregunta i avança.

 

  • No canviïs les teves respostes tret que estiguis segur. Si canvies una resposta, assegura’t que estàs segur que la nova resposta és correcta. Sovint, la teva primera intuïció és la correcta.

 

La pràctica i la preparació són clau per a l’èxit en qualsevol examen. L’equip d’OPOSapp! està al teu costat fins al dia de la prova, aprofita les tutories, les classes de repàs o la secció per resoldre dubtes directament amb els professors i pregunta tot allò que et costi assolir o et creï dificultats. La nostra metodologia combinada amb el teu treball i compromís t’ofereix més garanties d’èxit, només queda l’esforç final i nosaltres som aquí per donar-te tot el suport que necessitis.

Bona sort!

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


X