EL QUE PUGUIS FER AVUI NO HO DEIXIS PER DEMÀ

Ets dels que diu “ja ho faré demà”? Has de posar-te a estudiar i busques qualsevol excusa per no fer-ho? Et suposa un esforç excessiu acomplir una tasca i sents ansietat abans de començar-la? Probablement ets un procrastinador!

Si et sents identificat, no estàs sol, molts estudis conclouen que la procrastinació és un problema seriós que afecta un alt percentatge d’estudiants i que cada cop és més comú. No obstant això, no et preocupis, el cervell es pot entrenar per crear hàbits que t’ajudin a concentrar i et motivin. En aquest post parlarem d’una acció molt important per combatre la procrastinació.

No deixis per demà el que puguis fer avuiAbans de posar-te a estudiar, especialment si estudies online, has d’identificar allò que et distreu i eliminar-ho. Imagina que per fi t’has posat a estudiar, però al cap de cinc minuts tens una notificació d’Instagram, t’han escrit un Whatsapp o has rebut un correu electrònic i, és clar, no pots evitar mirar-ho. Segurament ho hauràs viscut, oi? Definitivament, el telèfon mòbil és una de les temptacions més grans i la que ens farà perdre més temps que podríem invertir en l’estudi o en coses productives en general.

Si ja has intentat allunyar-lo de tu sense èxit o has desactivat les notificacions i et segueix desconcentrant, tenim una solució: converteix el mòbil en un aliat! Existeixen moltes aplicacions gratuïtes que bloquegen les distraccions del mòbil o l’ordinador que pots utilitzar fins que aconsegueixis crear l’hàbit d’estudi i, conseqüentment, cada cop et costi menys començar a estudiar.

Un bon exemple és Forest, una aplicació molt divertida i gratuïta (amb les funcions bàsiques) que augmentarà la teva concentració i productivitat i que no només pots instal·lar al mòbil sinó també al navegador. Amb ella podràs vèncer la temptació d’usar el teu telèfon intel·ligent plantant arbres, matolls o plantes virtuals. Si obres una aplicació indesitjada, la teva nova planta morirà, mentre que si compleixes el temps que tu mateix t’has marcat sense accedir al WhatsApp o a les xarxes socials, augmentaràs la grandària del teu bosc. Si tens èxit, tindràs recompenses pel teu esforç com plantes i arbres nous per plantar. A banda, et dirà frases motivadores i té l’opció de reproduir sons relaxants durant tot el temps que vols estar concentrat.

Recorda, si és divertit i obtens recompenses pel teu esforç és molt més senzill. El truc és anar augmentant el temps d’estudi de manera esglaonada i fixar-te sempre objectius realistes.

I tu, utilitzes alguna aplicació o truc que t’ajudi a deixar de banda el telèfon mòbil?

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


X