L’ACTIC es consolida com l’acreditació referent de competència digital a Catalunya amb 100.000 certificats emesos

Des que es va fer la primera prova de l’ACTIC, ara fa 12 anys, s’han dut a terme més de 150.000 proves i emès 100.000 certificats. Dues de cada tres persones que han obtingut l’ACTIC són dones.

L’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació de la Generalitat de Catalunya, l’ACTIC, ha arribat als 100.000 certificats emesos i més de 150.000 proves realitzades des que se’n va fer la primera, ara fa dotze anys. Aquestes dades consoliden l’ACTIC com a certificat referent a Catalunya per demostrar el nivell de coneixements en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) davant de qualsevol empresa o administració pública.

La capacitació i l’alfabetització digital són imprescindibles per al desenvolupament d’una societat digital igualitària i diversa que permeti a la ciutadania una participació activa i un exercici ple dels seus drets i de les seves responsabilitats en una societat cada cop més digital i digitalitzada. Per aquest motiu, apoderar la ciutadania mitjançant la capacitació digital és una prioritat del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que impulsa aquest certificat per contribuir al foment de la formació de competències en l’ús de les TIC i a la reducció de les bretxes digitals, entre altres propòsits. En aquest sentit, cal destacar que dues de cada tres persones que han obtingut l’ACTIC fins ara són dones.

A principis d’aquest 2021, el Govern va aprovar un nou decret que revisava i actualitzava la regulació que es va fer el 2009 relativa a l’ACTIC per garantir la seva adaptació al marc europeu de competències digitals i a la normativa i els criteris sobre simplificació administrativa que s’han aprovat en els últims anys.

Fa uns mesos també es va aprovar una nova estructura de continguts que, properament, permetrà que l’acreditació estigui alineada amb el marc europeu de competències digitals (DigComp) i, per tant, que pugui ser un certificat vàlid arreu d’Europa.

Font: https://actic.gencat.cat/ca/actualitat/noticies/detall/Noti-12anysACTIC

Amb OPOSapp! aconseguir el teu certificat d’àcTIC mitjà i avançat no havia estat mai tan fàcil! Aprofita les nostres promocions per millorar la teva eduació digital, aconseguir mèrits i destacar de la resta!

Clica aquí i descobreix-ho!

 

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


X